GAZİANTEP / NURDAĞI - Hisar Ortaokulu

Ekm

Kod haftası bu sene 7-22 Ekim 2023 tarihi arasında gerçekleştirildi. Bakanlığımız bu sene temayı "Cumhuriyetimizin 100. yılı" olarak belirlemiştir. Okulumuzda Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz rehberliğinde öğrencilerimiz etkinlikler gerçekleştirdiler.

Ekm

Okulumuzda Cuma günü bayrak töreninde Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen işgal girişimi sonucunda hayatını kaybedenler ve özellikle çocuklar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduk.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılında Nurdağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği okullar arası futbol turvasında okulumuzu öğretmenlerimiz başarı ile temsil etti. Teknik direktörlük gorevini üstlenen Resul Selvi ve okulumuzu sahada temsil eden değerli idaresi ve değerli öğretmenlerine çok teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzdaki sınıflarda Türkiye de bilgisayar ne zaman kullanılmaya başlandı? İlk Türk programcı, ilk Türk Bilgi İşlem Ekibi gibi görseller ve gazete haberleri... Panonuzu tamamen bu görsellerle oluşturuldu. Kodlama Uygulamasının kısa kısa tanıtımlarından oluşan bir pano hazırlandı. Teknoloji Dünyasını şekillendiren isimlerden bazılarının kısa hayat hikayelerinden oluşan bir pano hazırlandı.

Ekm

Okulumuz her gün 1 ders saati kitap okuma etkinliği gerçekleştirilmektedir.

Eyl

Millî Eğitim Bakanlığının ülke genelinde ortaokulda bu yıl ilk kez gerçekleştireceği ortak sınavların tarihleri belli oldu. 6'ncı sınıf Türkçe ve matematik dersleri sınavı 26 Aralık'ta yapılacak.

Zorluk ve kapsam açısından okullarda yapılan diğer yazılı sınavlar gibi olacak.

Diğer taraftan daha önce açıklandığı üzere ortak sınavlarla yeni sınav uygulaması getirilmezken, ülke veya il ve ilçe genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar zorluk ve kapsam açısından okullarda yapılan diğer yazılı sınavlar gibi olacak ve öğrencilerin değerlendirilmesinde kullanılacak.   Eksik öğrenme görülen konu ve kazanımlar için ders içinde telafi değerlendirmeleri yapılacak ancak gerek ülke geneli gerek il ve ilçe geneli ortak sınavlarda öğrencilerin sıralanması, okulların karşılaştırılması gibi uygulamalardan kaçınılacak.   Asıl amaç, eğitim müfredatının uygulanmasında birlik sağlamak ve öğrencilerin geçerli, güvenilir ölçme araçları ile değerlendirilmesine olanak sağlamak olacak. Ülke, il veya ilçe geneli ortak sınavların sonucuna göre öğrenci toplu listeleri yayınlanmayacak. Okullar arası karşılaştırmalı veri çıkarılamayacak.   Ortak sınavlara katılamayan öğrenciler için mazeret sınavları yapılacak. Ülke ve il ve ilçe geneli ortak yazılı sınavların mazeret sınavı tarihleri milli eğitim müdürlüklerince ayrıca duyurulacak ve okul müdürlükleri tarafından e-Okul'a girilecek. Ortak sınavlar, ölçme değerlendirme merkezleri tarafından yürütülecek. Uygulama, okulda öğretmenler tarafından yapılacak. Ortak sınavlar ölçme değerlendirme ilkelerine göre ve kazanımları ölçen sorulardan oluşacak.

Eyl

Millî Eğitim Bakanlığınca, ortaokul il, ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak sınavlar öncesinde zümreler ve ölçme değerlendirme merkezi müdürlüklerince oluşturulacak konu soru dağılım tablolarına örnek teşkil edecek tablolar yayımladı.

Eyl

Cumhuriyetin 100.yılını kutladığımız 2023-2024 eğitim-öğretim yılının sevgili öğrencilerimize,velilerimize sağlık,huzur ve başarı getirmesini temenni ederiz.